top of page

50 első randi




Imádom ezt a filmet. A főszerepet Drew Barrymore és Adam Sandler játszák.

Mai napig is az egyik nagy kedvencem. :) Mondhatnátok, hogy örök álmodozó és örök romantikus vagyok. És hááááát, valahol ez így is van. Ezt vállalom. (Bár azért kíváncsi vagyok, hogy volt egy 3 részes telecall hívás sorzat az "Az érzelmek semmi több mint érzelmek" címmel, hogy amikor ezt is megveszem és hallgatom, akkor ez hogyan fog változni.)


Kamasz koromban csak odáig jutottam, hogy én is vágyom arra, hogy egy pasi, a párom mindennap meg akarjon hódítani, vagy legalább is időnként érezzen erre késztetést. Micsoda elvárás. :D Bizonyára nem kaptam meg akkor, és később mikor megkaptam egy másik fiútól, akkor pedig észre sem vettem, mert nem volt benne a világképemben, hogy tényleg szerethet valaki ennyire és nem csak a beetetős időszakban lehetnek kedvesek velem a fiúk. És amúgy is megérdemlem elvégre egy "főnyeremény vagyok". Wáááóóó micsoda nézőpontok. :D


Szóval ajánlom, ha van kedved, akkor amik feljönnek ezen sorok olvasása, vagy a film nézése közben neked is azokat az access varázspálcájával pusztítsd el és tedd nemteremtetté.


Bár jobban belegondolva kicsit másképp, de megjelent ez is. Az első szerelmemmel az 5 év alatt újra és újra bele tudtam szeretni és fel tudtak lángolni az iránta érzett érzelmeim. Persze ma már tudom, hogy ok-ok, de azért ez egy kicsit más volt. De akkoriban.... Hát akkoriban minden ilyen hullámnál azt éreztem, hogy én milyen szerencsés vagyok és mennyire nagyon-nagyon szeretem. Így pár év access után és a Megzavaráson túl című könyv után ehhez az élményhez tök simán vissza tudtam nyúlni és ránézni arra, hogy miért is zavaró beültetés a szerelem. Pedig akkor de ki voltam akadva ezen! :D Mikor először csak a szót megláttam, hogy ez is zavaró beültetés. huhuuuu :D Kb mint mikor az alapozón hallottam először a megcsalás szót! :D Na az is egy vicces sztori, de majd lehet egy másik cikkemben írok nektek róla.


Emlékszem az egyik kapcsolatomnál akkor esett le, hogy ennek vége, mikor eszembe jutott, hogy akkor nekem soha nem lesz többet első csókban, első együtt létben részem? Ennek a varázsa, az az izgatottság, hogy most hogy és mint, és mit gondol és egyéb fincsiségek ezek már mind nem lesznek részei az életemnek? De hát ez izgalmas és erre én vágyom! És milyen szuper Lucynek minden nap lehet első csók élménye. :)


Na jó az amnéziát nem kérem köszönöm, azt nem választom.


Érdekes látni, hogy mennyire más jött át most a filmből, mint korábban. Pedig tényleg sokszor megnéztem. Bár nem tudtam megfogalmazni akkoriban, mégis ott volt valami más a szerelmetes rózsaszín ködös álom alatt.


Imádom látni, hogy emberek tudtukon kívül accesses eszközöket használnak. Például, ami nekem nagyon tetszett bár nem így fogalmaztam akkor meg, hogy minden nap egy új kezdet, minden nap elpusztíthatod a kapcsolatodat és újra, és újra, és újra választhatod a párodat és most kapaszkodj ÖNMAGADAT is. És milyen szuper Lucyenk ehhez elég elaludnia. Mi lenne, ha ebből kérnénk. Ok Univerzum innentől kezdve mindig, amikor elalszom abban a pillanatban elpusztítom és nemteremtetté teszem az összes kapcsolatomat magammal is. ;D És igen, választhatod azt, hogy minden nap meghódítod újra és újra a partnered. És minden nap teszel bele energiát, és minden nap kedveskedhetsz, minden nap teremted, és persze ha úgy van választhatod azt is, hogy most éppen utálod és nem tudod elviselni. DE másnap választhatsz mást, vagy mi lenne ha nem várnál más napig, csak a következő 10 másodpercig.


És akkor elérkeztünk 10 másodperces Tomhoz is. Amugy egy szupercuki figura. :) Én imádtam és imádom most is. Mosolyt csal az arcomra minden alkalommal. Ugye az access szerint 10 másodpercenként választhatsz. Minden 10 msp-ben hozol egy választást. Sok esetben, amikor beérik ez a gondolat ad egy hihetetlen könnyedséget és szabadságot.


Ott van még Lucy bátyja Doug (kedvenc pillanatképem vele, mikor az anyósülésen megcsókolja a bicepszét :D) és Alexa, akik megmutatják nekem, hogy vállald fel a másságod és légy önmagad még, ha sokan dinkának is néznek miatta és megítélnek. A film két fő különcei, de mégis szerethető karakterei.


Összeségében nekem az egész film fő üzenete is tetszik, hogy nincs lehetetlen, csak választani kell. Elvégre is, ha az orvosok véleményére hallgatnak, akkor Lucy élete végéig ugyan azt az egy napot élte volna újra és újra végéig. Semmi jövőkép, kb csak vegetálás. Na jó ez tulzás, mert azért egy két egyéb opció is van, de így jobban hangzik. :D Kontrasztosabb! :D És jön valaki, egy másik különc Henry, aki választ valami mást és addig megy míg azt a jövőt meg nem teremti, amire igazán vágyik. Elvégre is övő lesz a lány és még az álom utazás is.


Arra gondoltam, hogyha minden héten* hozok egy filmet, és írok róla pár sort, és ha van kedvetek, akkor itt alatta ti is elmondhatjátok a véleményeteket, és azt, hogy ti mit vettetek még észre benne. Mi az, ami nektek sokat adott és mi az, amit ti másképp láttok. Ehhez, csak annyit kell tennetek, hogy fent a lap tetején a fagyira kattintva regisztráltok és már is tudtok hozzászólásokat írni. :)


* Ezt újra gondoltam azóta! ;D Rendszeresen hozzok. Így még tartható is és nincs ott a kényszer, ami a minőség rovására megy. Bár ezt a filmet annyira szeretem és annyira jó volt róla írni, hogy kivi vagyok, hogy milyen lesz a többi cikk. (módosítás 21.04.29.)



Megtaláltam a dalok lejátszási litáját is. ITT meghallgathatjátok őket.



ÓÓÓÓ és képzeljétek, ahogy kutattam a neten kiderült, hogy van egy magyar sorozat a 200 első randi. Még nem ismerem, de asszem abba is bele fogok nézni.

108 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page